marți, 16 iunie 2015

Profesorii, de la simpla predare la curriculum experti


Unul dintre principalele roluri de predare in invatamantul american este acela de expert curriculum. Se ateapta ca profesorii sa fie specialisti in subiectele pe care le predau. In cazul in care un cadru didactic este numit pentru a preda economie, Guvern american si istorie americana intr-un an, atunci se presupune ca acesta are si cunostintele de fond necesare pentru a preda aceste discipline. Cu toate acestea, asteptarile pot fi uneori coplesitoare, mai ales pentru noii profesori.

Ce inseamna sa fii un curriculum expert?

Un astfel de specialist in cunostinte este cineva care are suficiente informatii despre un subiect pentru a face urmatoarele:
Crearea de planuri de lectie
Activitati si misiuni
Prezenta materiale pe subiect
Raspunde la intrebari despre acest subiect

Provocari pentru profesori

Profesorii care trebuie sa predea un subiect necunoscut se confrunta adesea cu provocari reale atunci cand vine vorba de construirea corpului personal de cunostinte pe un subiect. Acest lucru poate fi valabil mai ales atunci cand esti la inceput in profesia de cadru didactic. In unele cazuri, unui profesor nou nu i se spune ce va preda decat cu cateva saptamani inainte de a incepe scoala. Acest lucru inseamna ca trebuie sa invete cat mai mult, deoarece acestea pot trece destul de repede. Mai mult, pentru a putea preda un subiect, ei trebuie sa invete de doua sau de trei ori cantitatea de material din domeniul respectiv. Acest lucru poate deveni rapid coplesitor. Cu toate acestea, exista unele strategii care pot ajuta cadrele didactice in aceasta situatie.

Cum sa devii un expert curriculum

Invatarea nuantele care conteaza in subiect va lua ceva timp. Prin urmare, ai nevoie sa-ti gestionezi asteptarile personale. Intelege ca nu vei fi capabil sa castigi toate cunostintele de care vei avea nevoie peste noapte. Cu atat mai mult, atunci cand este vorba de o materie sau un subiect nou. Procesul de invatare incepe cu cel care preda, pentru a putea pregati lectiile si a raspunde intrebarilor studentilor.
In primul rand, cititi manualele elevilor. Chiar daca cunostintele tale ar trebui sa se extinda dincolo de informatiile gasite acolo, este important sa intelegi informatiile prezentate in acele texte. Fara a face asta, vei putea mult mai greu sa raspunzi la intrebari specifice pentru informatii gasite in manual. Mai mult, aceasta va ofera un punct de plecare pentru cercetarile pe cont propriu care urmeaza.

Construirea propriului corp de cunostinte va lua timp. Cei mai multi profesori descopera ca ei insisi nu au inteles de fapt un subiect foarte bine pana cand nu l-au predat celputin o data. Faptul ca nu vor putea raspunde unor intrebari pe care elevii le adreseaza poate fi o mare oportunitate de a le arata cel mai bun mod de a gasi raspunsuri pentru ei insisi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu