sâmbătă, 2 mai 2015

La ce ajuta afinele

O inima sanatoasa. Consumul de cinci sau mai multe portii de afine pe saptamana poate ajuta la reducerea riscului de atac de cord la femei. Afinele contin un nivel ridicat de compusi care ajuta la dilatarea arterelor si la o mai buna circulatie a sangelui, mai ales la femei.

Reduce nivelul de zahar din sange. Fiind unul dintre fructele cu indexulul glicemic foarte scazut, afinele au un impact benefic asupra standardelor de zahar din sange chiar si la persoanele care au fost deja diagnosticate cu diabet zaharat. Consuma cel putin cinci portii de fructe in fiecare zi si vei simti o imbunatatire semnificativa in privinta cantitatii de zahar din sange in cateva luni.

Previne aparitia cancerului. Substantele care dau culoarea albastra a afinelor sunt cele care ataca cancerul si celulele care cauzeaza cresterea tumorilor. Tot ce trebuie sa faci este sa bei o jumatate de ceasca de suc de afine zilnic.

Previne infectiile urinare. Afinele contin mici componente care previn infectiile vezicii urinare si ale tractului urinar, ajutandu-te totodata sa scapi de aceste neplaceri.

Ard grasimea de pe abdomen. Polifenolii din afine ajuta la descompunerea grasimii de pe abdomen si reduc factorii de risc ai sindromul metabolic. Iar pentru numarul foarte mic de calorii continut, nu ezita sa incepi sa mananci afine chiar acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu