sâmbătă, 9 mai 2015

Care sunt cauzele caderii parului



Caderea parului reprezinta o incercare destul de grea peste care sunt nevoite sa treaca persoanele de ambele sexe,  deoarece in acest fel se considera ca are loc o mare pierdere a virilitatii si a sex-appeal-ului. Fenomenul  este comun la barbatii trecuti de o anumita varsta, insa se intalneste, chiar daca nu in egala masura, si la femei, dar nu atat de grav ca la semenii lor.

Cand ne referim la caderi ale parului, nu ne gandim la pierderile banale si normale ale parului, cu care ne confruntam in fiecare zi. Pentru ca toata lumea sa inteleaga, trebuie cunoscut faptul ca persoanele de ambele sexe pot sa piarda in medie, intre 50 si 100 de fire de par pe fiecare zi. Evident, ca acest lucru este departe de fi o problema reala, deoarece ca si pielea, parul are ciclul lui, la modul ca se reinnoieste permanent. 

Cat este rezistent si puternic, firul de par este viu,  iar in momentul in care moare el cade si este inlocuit de alt fir.  Din punct de vedere al raportului dintre cazut si crescut, firele de par care cad sunt considerabil mai putine decat cele care cresc. In ciuda acestui aspect,  in cazul alopeciei, acest raport nu mai este in favoarea parului nou crescut, deoarece cresterea este drastic diminuata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu