joi, 28 mai 2015

Masuri de precautie in utilizarea trimmer-elor

Sunt binecunoscute pericolele pe care utilizarea trimmer-elor cu fir le comporta in relatia cu cel care le manuieste sau cu cei din jur. Dincolo de actiunea propriu-zisa a firului taietor, exista in permanenta riscul ca bucati de piatra sau de lemn sa sara in geamul unei locuinte sau al unei masini parcate in apropiere. De aceea, scutul din jurul capului rotitor al acestui utilaj reduce riscul de a arunca pietris in toate directiile, protejand operatorul. Nu indepartati niciodata acest scut. In plus, este stiut ca orice modificare in constructia acestuia poate duce la pierderea garantiei sau la folosirea lui in conditii improprii.

Atunci cand alimentati dispozitivul, fiti sigur ca motorul este oprit si ca trimmer-ul este plasat pe o suprafata plana, preferabil sa nu fie pe iarba. Mai trebuie spus ca trimm-erul nu trebuie lasat sa stea pe iarba perioade indelungate. Realimentarea ar trebui facuta dintr-o sursa apropiata de combustibil, portabila, iar in aceasta operatiune este necesar sa evitam stropirea sau umplerea pana peste refuz a rezervorului.

De asemenea, asigurati-va ca folositi un fir taietor asemanator cu cel specificat in manualul de utilizare, atat ca dimensiuni, cat ca greutate. Firul de trimmer care este prea subtire poate cauza defectiuni ale motorului. Unele aparate pot suporta inclusiv o lama taietoare. In orice caz, nu folositi lame pe un trimmer care este conceput cu fir taietor si nici invers. Accesoriile care nu sunt prevazute pentru un anumit tip de trimmer ca la masina de tuns gazon poate crea vibratii excesive, zgomote ciudate la motor sau chiar griparea acestuia. Toate acestea nu pot conduce decat la o uzura accentuata a motorului, la defectiuni in lant ale componentelor si, in cel mai rau caz, la accidente si la ranirea operatorului.

Depozitare si transport in siguranta

Trimmer-ele cu fir trebuie curatate bine de orice urma de pamant sau de iarba dupa fiecare utilizare. Capul de tuns, de asemenea, trebuie curatat bine de iarba, iar elementele lungi, precum si capul rotator, pot fi infasurate intr-o folie de protectie pe timp de repaos. Trimmer-ele cu fir pot fi depozitate atat pe orizontala, cat si pe verticala, atat timp cat nu stau cu susul in jos sau nu favorizeaza scurgerile de combustibil. Atunci cand depozitam trimmer-ul timp de mai multe saptamani pe timp de iarna, pot fi folosite si alte modalitati de protectie, adecvate temperaturilor scazute. Pe timpul transportului, ar trebui sa avem grija ca dispozitivul sa nu se roteasca in mers. Arborele central al aparatului se poate usor stramba din cauza transportului impropriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu